Thursday, April 25, 2013

watching you grow - swimming!

Umar dah genap 9 bulan. Betullah memang kejap sangat masa berlalu. Tinggal lagi 3 bulan Umar genap setahun that means , lagi 3 bulan nk make sure Umar dah pandai jalan. Sebenar nye terletak pada Umar bila dia nk pandai jalan, tapi Mama dia ni dh target nk bagi dia pandai jalan bila dah setahun. Amboi kecik-kecik lagi dh letak target untuk anak kan..heheh..

One of Umar fav is air.Umar sangat suka mandi time! heheh. bila mama bukak kan je baju dia dh start la sengih2, ketawa2..tau dia nk kene mandi. Ha bila curah ngn air shower tu, memang suka tul dia. Tp kalau letak dalam besen air tu bagi dia main air lagi la suka. Sampai tak nak kluar. Tu yang buat mama tergerak hati nak bawa Umar g swimming. :D




betul bila orang kata baby ada natural instinct bila dalam air. Macam dalam air ketuban. Umar masa awal2 pakaikan neck float tu dia meronta juga la..tp kejap je, once dia rasa bebas kat air, Umar terus berenang. Lagi best dia tak bagi dh orang pegang tangan dia. Nak berenang sendiri. hehehe..


semangat kan umar  berenang. Anyone yg ada baby nanti try la bawak yr baby swimming. And salina suggest guna la neck float ni. salina  beli online je rm50. sebab bila baby guna neck float ni tangan ngn kaki diorng bole begerak bebas. Jangan takut baby takkan tercekik pakai neck float ni. ^^ 

No comments:

Post a Comment