Monday, March 18, 2013

Be Beutiful - Sohonista


 What is Sohonista? Ramai juga yang tanya soalan ni in fact me masa datang event ni pun tanya apa Sohonista ni? Soho tu ape..macam pernah dengar tapi ape ek.. Ha cemtu la soalan dia..hehe

Soho simply means "Small Office Home Office" and nista means women. So maksud nye Business kecil-kecilan di rumah and specifically untuk women tapi lelaki pun boleh juga.
Event ni sangat la membuka hati dan minda for usahawan2 kecil like me untuk jadi lebih aktif in business. Mana tak nye platform dah ada tinggal nak take a step untuk move forward je. Siapa kata buat business online tak bole buat duit macam CEO.. ha bole~ nak lebih dari tu pun boleh.

Yang penting kene buka minda luas2 and pandang ke depan dengan fikiran positive. Put aside perasaan tak pandai buat business, tak pandai nak convince orang, tak pandai nk jual barang, (any dat sounds familiar to you? hehe) . Sebab kalau kita nak, jalan sentiasa ada depan mata kita... in fact if u are now reading my blog.. ni pun salah satu jalan jugak :)

Ok lets share a few pix from the event ho~

This event has held and Publika and it was my first time there.
depan pentas utama. I just realise i getting really chubby now. >,< oh no~ ha iklan sat, Shawl by Salina Ali 


Ha ada Mawi n Ekin. Diorang pun promote product baru diorang. Memang dekat event ni ada a few celeb yang join jugak macam Yasmin Hani, and Atilia.

OK so dah alang-alang jumpe tu snap pic sket la kan..hee >,<
Semasa perasmian by Dato' Shahrizat. Spot me!!! hehe.. berdiri right next to the giant ipad. Ha semangat gitu.
And kalau perasan ada one of Premium Beautiful Top Leader bediri sebelah Dato' Shahrizat.

So if you want to be a Sohonista, nak generate income from home, nak jadi busineswomen, nak ada saving untuk future, nak ada duit extra untuk shopping2 and travelling.. just PM/SMS/WATSAPP/LINE me
Salina Salmee
012 551 8515




Sunday, March 17, 2013

Salina Ali Creations


Salina Ali Creations specialize in Bridal Veil and Shawl that are each handmade per order. We are committed to provide personal customer service and high quality custom created shawls and veils at Fabulous Prices!

Alhamdulillah Salina Ali's 3rd Collection had now out for sale! ^.^ Mari cuci mata and lihat collection baru kami. Visit our fanpage at www.salinaali.com







credit
talent : Jeyhan


Friday, March 15, 2013

watching u grow

When people says Umar is a happy baby ...yeah i couldn't agree more! He's a happy baby ^.^
love to smile and laughing... suka exploring thing and sangat curious dengan apa
yang dia nampak. 




Monday, March 4, 2013

watching you grow

he is already 7 month! yeah..how times fly...kejap nye...:) happy to see u grow healthy and happy my dear

Mama with Umar at Bukit Cerakah
credit foto to dearest hubby :)