Monday, May 20, 2013

Watching you grow : Umar 10th month!

Umar Al-khayr bin MOhd Faiz is now 10 month!! cepatnye anak mama ni dah besar. Alhamdulillah.....

Comel kesayangan mama ni dh 10bulan dh dia..^^ dah de gigi 2batang, dh pandai makan sendiri biskut, dh pandai nyanyi ngn tepuk tgn.. Byk cakap jugak  yg paling best dah pandai sebut 'mammaa' . Grow healthy syg! Mama n ayah Loves you soooo much!!

Thursday, April 25, 2013

Love of my life ^^


YOU ARE THE
PEANUT TO MY BUTTER
TWINKLE IN MY EYE
SHAKE TO MY BAKE
BLUE IN MY SKY
FLIP TO MY FLOP
BUMBLE TO MY BEE
JEWEL TO MY CROWN
MILK TO MY SHAKE
SPRING IN MY STEP
BEAT OF MY HEART
LOVE OF MY LIFE

watching you grow - swimming!

Umar dah genap 9 bulan. Betullah memang kejap sangat masa berlalu. Tinggal lagi 3 bulan Umar genap setahun that means , lagi 3 bulan nk make sure Umar dah pandai jalan. Sebenar nye terletak pada Umar bila dia nk pandai jalan, tapi Mama dia ni dh target nk bagi dia pandai jalan bila dah setahun. Amboi kecik-kecik lagi dh letak target untuk anak kan..heheh..

One of Umar fav is air.Umar sangat suka mandi time! heheh. bila mama bukak kan je baju dia dh start la sengih2, ketawa2..tau dia nk kene mandi. Ha bila curah ngn air shower tu, memang suka tul dia. Tp kalau letak dalam besen air tu bagi dia main air lagi la suka. Sampai tak nak kluar. Tu yang buat mama tergerak hati nak bawa Umar g swimming. :D




betul bila orang kata baby ada natural instinct bila dalam air. Macam dalam air ketuban. Umar masa awal2 pakaikan neck float tu dia meronta juga la..tp kejap je, once dia rasa bebas kat air, Umar terus berenang. Lagi best dia tak bagi dh orang pegang tangan dia. Nak berenang sendiri. hehehe..


semangat kan umar  berenang. Anyone yg ada baby nanti try la bawak yr baby swimming. And salina suggest guna la neck float ni. salina  beli online je rm50. sebab bila baby guna neck float ni tangan ngn kaki diorng bole begerak bebas. Jangan takut baby takkan tercekik pakai neck float ni. ^^ 

Monday, April 8, 2013

Watching you grow - Umar's play time!

Umar sekarang dah masuk 8 bulan 2 minggu. Dah mula belajar nak merangkak, and dah sangat expert menyelor..(bak kata mak) . hehehe. 

Everyday after pick up Umar dari rumah pengasuh, i'll bring her to our HQ and dapat la Umar jumpa his fren Sayf. Look at both of them playing together with my phone. So adorable ^.^


On last sunday, me, hubby and friends bawak Umar and Sayf for recreation activity.


 Happy Umar! its was so easy to make Umar laugh. He always smile and laugh. 
 Umar really enjoy playing with bubble...



try letak kat swing.. suka betul dia..hehehe 

Be beautiful - Photoshoot day

Assalamualaikum my beautiful readers ^.^ Hari ni Salina nak story about photoshoot that 
have been done yesterday. Its my first time to had such wonderful
And glamours shooting session

Malam sebelum shooting pegila mencari baju untunk shooting. theme dia Glam and sophisticated.
Habis je keje pkol 6 trus g 
Setia city mall. Tu mmg yg paling dekat skali la ngn ofis. 


So ni choices yg ada.. Light pink, white and blue. Masa ni tatau nak decide yg
Mana so salina post kat fb. Majority vote for blue. Memang atr sume ni blue yg nmpk
Paling stylo. And i love it ^.^

Tapi sorg je tak approve baju ni.. Incik hubby sy., so one vote from him is a majority >.<
Cakap suami kene la dengarkan. Anyway he had a solid reason jugak y he's not alowed me 
Pilih biru. First sebab all this while blue tak pernah jadi my fav color, salina jarang pakai biru so nnt takut tak konfiden, if its too stylo i might wear it just once je. Rugi la beli pakai sekali je kan.

So pilih2 la lagi. Then ternampakla pink blazer ni. So i've just give it a try. And yeah, pink always suit me best. ;)



so..jom try..ok tak? ok la kan..dah beli pun..hihi.. 
so for top salina pilih white and pink. shawl tak beli, just pakai ape yang ada
kat rumah jela..

So on the fotoshoot day, i've arrived about 10.15am kat studio. Then tunggu jap la turn make-up.
Sambil2 tu pose sket la muka takde makeup ni. Pucat :p

.
.
.
.

tada! ni after makeup.. ok tak?.:p



accessories tambahan.. hehe. bukan main besar lagi kan.. kalo kecik2 nnt tak nampak la pulak dalam gambar.. hahaha..



so bila dh siap, tunggu la turn jap untuk individual fotoshoot. Its a beauty shot, so kene pose macam ala2 model cosmetic gitu. hamboi lagi kan.. :p bole ke nak buat iklan maybelline lepas ni.

behind the scene. Ni la fotografer rasmi utk GLAM..mr Hafiz Atan. Its
my first time work with him since its my first fotoshoot under Glampreneuer :)



lastly dapat la capture sket gambar dari mr fotografer punya camera. ok nampak macam awkward sket tapi......ok la kot..harap2 output nye ok la kan..hehe :p

the session end around 6.30 macam tu. lama kan, dari 10am - 6pm. Ape pun i really enjoyed my day. Ye lah bila la nak dapat berfotoshoot dengan biz partner macam ni kan. Time ni la nk tunjuk bakat n glamorous.

if anyone yg interested nak create their own biz pic profile macam ni, jom la join our GLAM team.
just give me a call/sms/watsapp at 012 551 8515

see ya!  

Wednesday, April 3, 2013

amalan murah rezeki


Amalan murah rezeki


untuk perkongsian kita bersama
1) Membaca SURAH AL-WAQIAH

- Sabda Rasulullah SAW:

مَنْ قَرأ سُورَةَ الوَاقِعَةِ فِي كُلّ لَيْلَةٍ لَمْ تُصِبْهُ فاقَة

“Sesiapa yang membaca surah al-Waqiah pada setiap malam ia tidak akan ditimpa kefakiran.” (Riwayat daripada Ibn Mas‘ud: al-Azkar, al-Jami al-Soghir).

- Sabda Rasulullah SAW:

سُوْرَةُ الوَاقِعَةِ سُوْرَةُ الغِنَى فَاقْرَؤُوْهَا وَعَلِّمُوْهَا أَوْلاَدَكُمْ

“Surah al-Waqiah adalah surah kekayaan. Hendaklah kamu membacanya dan ajarkanlah ia kepada anak-anak kamu.” (Riwayat Ibn Mardawaih daripada Anas: Kasyf al-Khafa’).


2) Membaca SURAH AL-IKHLAS:

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ، اللَّهُ الصَّمَدُ ، لَمْ يَلِـدْ وَلَمْ يُولَـدْ ، وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُواً أَحَدٌ

“Katakanlah (wahai Muhammad): “(Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa; “Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat; “Ia tiada beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan; “Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya”.”

- Sabda Rasulullah SAW: Sesiapa yang membaca Qulhuwallu ahad ketika masuk ke rumahnya, nescaya dihindarkan kefakiran daripada ahli rumahnya dan jirannya. (Daripada Jarir bin Abdullah: Kanzu al-‘Ummal, Mu‘jam al-Tabarani; daripada Ibn Mas‘ud: Mujma‘ al-Zawaid)



Ihsan: http://jailurrashied.blogspot.com/
kredit : www.shakhalid.com

Monday, March 18, 2013

Be Beutiful - Sohonista


 What is Sohonista? Ramai juga yang tanya soalan ni in fact me masa datang event ni pun tanya apa Sohonista ni? Soho tu ape..macam pernah dengar tapi ape ek.. Ha cemtu la soalan dia..hehe

Soho simply means "Small Office Home Office" and nista means women. So maksud nye Business kecil-kecilan di rumah and specifically untuk women tapi lelaki pun boleh juga.
Event ni sangat la membuka hati dan minda for usahawan2 kecil like me untuk jadi lebih aktif in business. Mana tak nye platform dah ada tinggal nak take a step untuk move forward je. Siapa kata buat business online tak bole buat duit macam CEO.. ha bole~ nak lebih dari tu pun boleh.

Yang penting kene buka minda luas2 and pandang ke depan dengan fikiran positive. Put aside perasaan tak pandai buat business, tak pandai nak convince orang, tak pandai nk jual barang, (any dat sounds familiar to you? hehe) . Sebab kalau kita nak, jalan sentiasa ada depan mata kita... in fact if u are now reading my blog.. ni pun salah satu jalan jugak :)

Ok lets share a few pix from the event ho~

This event has held and Publika and it was my first time there.
depan pentas utama. I just realise i getting really chubby now. >,< oh no~ ha iklan sat, Shawl by Salina Ali 


Ha ada Mawi n Ekin. Diorang pun promote product baru diorang. Memang dekat event ni ada a few celeb yang join jugak macam Yasmin Hani, and Atilia.

OK so dah alang-alang jumpe tu snap pic sket la kan..hee >,<
Semasa perasmian by Dato' Shahrizat. Spot me!!! hehe.. berdiri right next to the giant ipad. Ha semangat gitu.
And kalau perasan ada one of Premium Beautiful Top Leader bediri sebelah Dato' Shahrizat.

So if you want to be a Sohonista, nak generate income from home, nak jadi busineswomen, nak ada saving untuk future, nak ada duit extra untuk shopping2 and travelling.. just PM/SMS/WATSAPP/LINE me
Salina Salmee
012 551 8515




Sunday, March 17, 2013

Salina Ali Creations


Salina Ali Creations specialize in Bridal Veil and Shawl that are each handmade per order. We are committed to provide personal customer service and high quality custom created shawls and veils at Fabulous Prices!

Alhamdulillah Salina Ali's 3rd Collection had now out for sale! ^.^ Mari cuci mata and lihat collection baru kami. Visit our fanpage at www.salinaali.com







credit
talent : Jeyhan


Friday, March 15, 2013

watching u grow

When people says Umar is a happy baby ...yeah i couldn't agree more! He's a happy baby ^.^
love to smile and laughing... suka exploring thing and sangat curious dengan apa
yang dia nampak. 




Monday, March 4, 2013

watching you grow

he is already 7 month! yeah..how times fly...kejap nye...:) happy to see u grow healthy and happy my dear

Mama with Umar at Bukit Cerakah
credit foto to dearest hubby :)

Thursday, February 28, 2013

Watching you Grow

Finally i get a chance to update my blog. I even had forgotten my user ID since i haven't open my blog for a few month..Lol! hehe..

Umar now already 7 month. Alhamdulillah. He had started his solid food, love to laugh and talk...abababa~ Everyone call him a happy baby.. ^.^
And for today entry i would love to share our jalan-jalan day with Umar to Aquaria.
tengok betapa kusyuknye umar tengok ikan2 tu..tak berkelip >,<

credit to my beloved hubby Faiz Hanafiah for this awesome picture. I really love to see Umar's expression when he looked at those big fish and aquarium. its priceless! ;)  
tunnel! keliling penuh dengan ikan. seronok sgt tgk Umar happy
Betul2 kluar je aquaria Umar pun tidur..penat sangat dia.. >,<