Monday, April 8, 2013

Be beautiful - Photoshoot day

Assalamualaikum my beautiful readers ^.^ Hari ni Salina nak story about photoshoot that 
have been done yesterday. Its my first time to had such wonderful
And glamours shooting session

Malam sebelum shooting pegila mencari baju untunk shooting. theme dia Glam and sophisticated.
Habis je keje pkol 6 trus g 
Setia city mall. Tu mmg yg paling dekat skali la ngn ofis. 


So ni choices yg ada.. Light pink, white and blue. Masa ni tatau nak decide yg
Mana so salina post kat fb. Majority vote for blue. Memang atr sume ni blue yg nmpk
Paling stylo. And i love it ^.^

Tapi sorg je tak approve baju ni.. Incik hubby sy., so one vote from him is a majority >.<
Cakap suami kene la dengarkan. Anyway he had a solid reason jugak y he's not alowed me 
Pilih biru. First sebab all this while blue tak pernah jadi my fav color, salina jarang pakai biru so nnt takut tak konfiden, if its too stylo i might wear it just once je. Rugi la beli pakai sekali je kan.

So pilih2 la lagi. Then ternampakla pink blazer ni. So i've just give it a try. And yeah, pink always suit me best. ;)



so..jom try..ok tak? ok la kan..dah beli pun..hihi.. 
so for top salina pilih white and pink. shawl tak beli, just pakai ape yang ada
kat rumah jela..

So on the fotoshoot day, i've arrived about 10.15am kat studio. Then tunggu jap la turn make-up.
Sambil2 tu pose sket la muka takde makeup ni. Pucat :p

.
.
.
.

tada! ni after makeup.. ok tak?.:p



accessories tambahan.. hehe. bukan main besar lagi kan.. kalo kecik2 nnt tak nampak la pulak dalam gambar.. hahaha..



so bila dh siap, tunggu la turn jap untuk individual fotoshoot. Its a beauty shot, so kene pose macam ala2 model cosmetic gitu. hamboi lagi kan.. :p bole ke nak buat iklan maybelline lepas ni.

behind the scene. Ni la fotografer rasmi utk GLAM..mr Hafiz Atan. Its
my first time work with him since its my first fotoshoot under Glampreneuer :)



lastly dapat la capture sket gambar dari mr fotografer punya camera. ok nampak macam awkward sket tapi......ok la kot..harap2 output nye ok la kan..hehe :p

the session end around 6.30 macam tu. lama kan, dari 10am - 6pm. Ape pun i really enjoyed my day. Ye lah bila la nak dapat berfotoshoot dengan biz partner macam ni kan. Time ni la nk tunjuk bakat n glamorous.

if anyone yg interested nak create their own biz pic profile macam ni, jom la join our GLAM team.
just give me a call/sms/watsapp at 012 551 8515

see ya!  

2 comments: